Uw zoekacties: Rijksdienst ter Uitvoering van de Zuiderzeesteunwet, uitvoer...
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

 
 
Inleiding
Geschiedenis van de archiefvormer
Geschiedenis van het archief
0802 Rijksdienst ter Uitvoering van de Zuiderzeesteunwet, uitvoeringsdossiers
Inleiding
Geschiedenis van het archief
In het begin van de jaren zeventig van de twintigste eeuw liep het aantal mensen dat een beroep deed op de Zuiderzeesteunwet sterk terug. Bij Koninklijk Besluit van 10 juni 1976 werd besloten om de Rijksdienst ter Uitvoering van de Zuiderzeesteunwet op te heffen.
Na opheffing van de Rijksdienst ter Uitvoering van de Zuiderzeesteunwet werden de uitvoeringsdossiers verplaatst naar het semi-statische archiefdepot van het ministerie van Verkeer en Waterstaat te Amsterdam. De afgesloten dossiers worden aangewezen voor vernietiging.
In het licht van de mogelijke vernietiging van de uitvoeringsdossiers heeft de Stichting voor het Bevolkingsonderzoek in de drooggelegde Zuiderzeepolders het verzoek gedaan om de dossiers in bruikleen te mogen ontvangen voor een bepaalde periode. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft dit verzoek gehonoreerd en tussen 5 oktober 1979 en 31 december 1984 beheerde de Stichting voor het Bevolkingsonderzoek in de drooggelegde Zuiderzeepolders het archief.
De Stichting voor het Bevolkingsonderzoek in de drooggelegde Zuiderzeepolders heeft het archief in 1985 niet retour gegeven aan het ministerie van Verkeer en Waterstaat, maar bleef het archief beheren tot februari 2006.
Op 9 februari 2006 is het archief van de uitvoeringsdossiers van de Rijksdienst ter Uitvoering van de Zuiderzeesteunwet door Rijkswaterstaat overgebracht naar de rijksarchiefbewaarplaats in de provincie Flevoland. Bij de overbrenging zijn gelijktijdig beperkingen opgelegd aan de openbaarheid.
Verantwoording van de inventarisatie
Inventaris
Kenmerken
Datering:
1925-1975
Omvang in m.:
151,25
Auteur toegang:
Engbers, K.A.M.
Auteur:
Engbers, K.A.M.
Openbaarheid:
Deels openbaar
Categorie:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS