Uw zoekacties: Provincie Flevoland, Historisch kartografische bestanden
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
Dit archief bestaat uit uitgegeven en openbaar kaartmateriaal met een hoge cartografische en historische kwaliteit die te maken hebben met de eerste ontwikkelingen van de provincie Flevoland en om die reden beschouwd kunnen worden als cultureel erfgoed.
De kaarten zijn ontwikkeld door Jan Schilder (1970), cartograaf in dienst van de provincie Flevoland. *  Schilder geniet nationale en internationale bekendheid als vormgever en wordt in vakkringen gezien als grondlegger van de zogeheten Flevocartografie. Het archief is verkregen in april 2015 van de provincie Flevoland, gelijktijdig met een particuliere schenking van Schilder aan Erfgoedcentrum Nieuw Land, museaal depot, gedaan met particulier werk en materiaal waarmee de kaarten vervaardigd zijn. *  Ter gelegenheid van deze overdracht was bij het Erfgoedcentrum Nieuw Land een kleine tijdelijke tentoonstelling De Expositie 50 jaar Flevokartografie, GEOrdende ruimte in beeld ingericht.
De cartografie en het grafisch ontwerp is van de hand van Schilder, werkzaam bij de provincie Flevoland, Afdeling Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting, bureau Kartografie en Grafisch Ontwerp.
Het archief is digitaal beschikbaar en van sommige kaarten is ook een papieren versie beschikbaar. Dit is bij de afzonderlijke inventarisnummers aangegeven. De omvang van het archief na materiële bewerking bedraagt 0,25 m. (één archiefdoos nr. 171).
Het gehele archief is openbaar.
Kenmerken
Datering:
1923-2008 (2013)
Auteur:
Mechelse, S.
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS