Uw zoekacties: Openbaar Lichaam Zuidelijke IJsselmeerpolders, grondgebied t...

0027 Openbaar Lichaam Zuidelijke IJsselmeerpolders, grondgebied toekomstige gemeente Lelystad en de gemeente Lelystad, Gemeentepolitie

beacon
 
 
Geschiedenis van de politieorganisaties in Flevoland
Algemeen
Urk
Noordoost Polder
Oostelijk Flevoland
Zuidelijk Flevoland
Het archief
De sterke wisseling van de verantwoordelijke politie-instantie is uniek voor dit gebied. Feit is dat de politietaak ten alle tijden moest worden uitgevoerd. In de administratieve neerslag van de onderscheidenlijke politie-instanties is dan ook geen streep te trekken op een bepaalde datum. Bij de overgang van de ene instantie naar de andere is steeds een overgangstermijn gehanteerd. Archiefstukken zijn hierdoor wel eens bij een andere instelling te vinden. Het zogenaamde justitiële uitvoeringsarchief, feitelijk de handelingen van de uitvoerende politietaak, is niet meegenomen in deze inventaris.
De beleidsstukken uit de rijkspolitiearchieven bevinden zich in het centrale archief van de districten. In het geval van de Noordoost Polder en Urk is dat het districtarchief Zwolle. In het geval van Oostelijk en Zuidelijk Flevoland is dat het districtsarchief Apeldoorn.
Gebruik methode bij de ontvlechting van de archieven
Ordening en inventarisatie
Almere
Noordoostpolder & Urk
Lelystad & Dronten

Kenmerken

Datering:
(1975) 1978-1993 (1996)
Omvang in m.:
6
Auteur toegang:
Archiefburo Voorzee
Auteur:
Archiefburo Voorzee
Openbaarheid:
Deels openbaar
Geen resultaat gevonden  
Uw zoekterm komt niet voor in deze archieftoegang.