Uw zoekacties: Koning, J.C. de
0931 Koning, J.C. de
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
Ir. J.C. de Koning was vanaf 1 oktober 1973 hoofd van de Sociaal–Economische Hoofdafdeling van de Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders. Deze afdeling voerde het domeinbeheer in Oostelijk Flevoland. De Koning volgde in deze functie A.G. Lindenbergh en dr. ir. W.M. Otto op.
Op 17 mei 1985 besloot het kabinet tot aanleg van de Markerwaard. Tengevolge hiervan ontstonden er plannen om Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders en de dienst Zuiderzeewerken samen te voegen. Op basis hiervan stelde de Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders voor om een “Directie Flevoland” van Rijkswaterstaat in te stellen, waarin - na een interimperiode -, de Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders en de Directie der Zuiderzeewerken op dienden te gaan.
Ir. J.C. de Koning werd op 1 juni 1986 aangesteld als hoofddirecteur ad interim van de Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders, vertegenwoordiger van de minister van Verkeer en Waterstaat.
Samen met interim-hoofd voor Directie der Zuiderzeewerken, J.H. Jansen, heeft hij de integratie uitgevoerd. Op 1 januari 1989 ging Rijkswaterstaat Directie Flevoland van start. Ir. J.C. de Koning maakte in dat jaar gebruik van de VUT-regeling.
Kenmerken
Datering:
1969 - 2007
Auteur:
N.N.
Gevonden archiefstukken
Uw zoekterm komt voor in de titel en/of de kenmerken van deze archieftoegang.
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS