Skip to main content
Uw zoekacties: Vereniging Flevolands Symfonie Orkest

0949 Vereniging Flevolands Symfonie Orkest

beacon
 
 
Korte geschiedenis van het Flevolands Symfonie Orkest
In 1980 plaatste Andries Kollem in de Lelystad Courier een oproep om tot het oprichten van een symfonieorkest te komen. Tweeëntwintig mensen reageerden. Drie daarvan, Rein ten Kate, Gerrit Jan Bezemer en Dorine Heijnis, namen daarop het initiatief voor een oprichtingsvergadering op 28 april 1980. In juli van dat jaar passeerde de oprichtingsakte bij de notaris. Het eerste bestuur werd gevormd door Rein ten Kate, Andries Kollem, Gerrit Jan Bezemer (penningmeester) en Dorine Heijnis (secretaris). Van het begin af aan was het orkest aangesloten bij de Federatie van Amateur Symfonie Orkesten (FASO). Bij deze federatie was het mogelijk partituren te lenen. De leden van het orkest beschikten zelf over instrumenten.
Het bestuur, aangevuld met Wim de Jonge (hoorn) als adviseur, ging op zoek naar een dirigent. Dat werd Henk van Loo. Vanaf september 1980 werd er gerepeteerd in de kapel van gemeenschapscentrum De Agora. Pauken leende het FSO in 1980 bij de openbare scholengemeenschap De Rietlanden.
In mei 1981 werd het eerste concert gegeven. Langzaam maar zeker raakten de leden van het orkest op elkaar afgestemd. Elk jaar werden tenminste vier concerten gegeven in Flevoland en daarbuiten. Daarbij trad het orkest op met vaak landelijk bekende solisten. Het repertoire werd gekozen door de muziekcommissie. Leden van het orkest konden hun voorkeur aangeven en de muziekcommissie maakte een selectie van de stukken, rekening houdend met het niveau van de verschillende orkestleden.
In oktober 1987 trad dirigent Kian Pin Hiu aan, die met veel enthousiasme en inzet alles uit het amateurorkest haalde wat mogelijk is. Door bezuinigingen op subsidies werd het voor het orkest in de loop der jaren steeds moeilijker om concerten te organiseren. Het is onbekend of het orkest in 1997 is opgeheven.
Inventaris
1 Stukken betreffende de oprichting, de statuten en het huishoudelijk reglement van het Flevolands Symfonie Orkest (FSO)
0949 Vereniging Flevolands Symfonie Orkest
Inventaris
1
Stukken betreffende de oprichting, de statuten en het huishoudelijk reglement van het Flevolands Symfonie Orkest (FSO)
Datering:
1980-1994
Omvang:
1 omslag
NB:
Bevat de akte van oprichting d.d. 23 juli 1980.
Reden geen uitleen:
Dit stuk wordt gedigitaliseerd.

Kenmerken

Datering:
1980-1997
Auteur toegang:
Hanse-Bolle, L.
Opmerkingen:
De inventarisnummers 1 t/m 17 en 19 en 20 worden op dit moment gedigitaliseerd worden op 14 december 2023 retour verwacht.
Omvang in m.:
0,4664
Auteur:
Hanse-Bolle, L.
Openbaarheid:
Openbaar