Skip to main content
Uw zoekacties: Gemeente Urk, woningkaarten

0111 Gemeente Urk, woningkaarten

beacon
 
 
Geschiedenis van het archief
In deze inventaris is het woningkaarten van de gemeente Urk over de periode 1994 beschreven.
Woningkaarten zijn kaarten met gegevens over de (hoofd)bewoners van een woning. De woningkaarten vormen een onderdeel van de bevolkingsadministratie. Van elk adres is een kaart met de hoofdbewoners en inwonende beschikbaar.
Op de voorzijde van de kaart staat de straatnaam en het huisnummer geschreven, met daaronder per hoofdbewoner (gezinshoofd) de periode van verblijf op het specifieke adres; het aantal gezinsleden dat in hetzelfde huis woonde; indien bekend het voormalige adres en het adres waar de hoofdbewoner naar toe is verhuisd. Indien dit binnen de gemeente Urk is wordt de straatnaam en huisnummer weergegeven, indien dit buiten de gemeente is dan alleen de gemeentenaam. Op de achterzijde van de kaart staan de gegevens van de inwonenden.
De exacte startdatum van het bijhouden van de woningkaarten door de gemeente Urk is niet bekend. Er zijn kaarten aangetroffen daterend uit 1939. Per 1 oktober 1994 is de gemeente Urk gestopt met het bijhouden van de woningkaarten en is men overgestapt op een geautomatiseerd systeem van de Gemeentelijk Basisadministratie.
De woningkaarten zijn altijd beheerd door de gemeente Urk tot en met de overbrenging naar de gemeentelijke archiefbewaarplaats in november 2017.
Verantwoording van de inventarisatie
Omvang en periode
Ordening
Selectie ter vernietiging
Materiële verzorging
Openbaarheid
Citeerwijze
Inventaris

Kenmerken

Datering:
1994
Auteur:
Engbers, K.A.M.
Gevonden archiefstukken
Uw zoekterm komt voor in de titel en/of de kenmerken van deze archieftoegang.